Nederlands

Tijdens de lessen Nederlands ligt er veel nadruk op leesvaardigheid. Wij vinden namelijk dat lezen heel erg belangrijk is. In elk leerjaar zijn er ook leuke projecten.

 

In de brugklas houden we bijvoorbeeld een voorleeswedstrijd. Tijdens een workshop voorlezen kregen de leerlingen tips over hoe je nou goed kunt voorlezen. 

IMG_6729.jpgIMG_6746.jpg

Tijdens de spannende voorrondes, lazen alle leerlingen een spannend fragment uit hun favoriete leesboek voor. In elke klas waren uiteindelijk twee winnaars. Alle winnaars mochten tegen elkaar strijden tijdens de grote voorleesdag.

IMG-20151217-WA0010.jpg

Bij Nederlands vinden we het ook heel leuk om ons bezig te houden met vakoverstijgende projecten. In de brugklas maken de leerlingen bij CKV een prachtige ansichtkaart die ze hij het vak Nederlands beschrijven en opsturen naar hun oude basisschool. 

In de derde klas hebben de leerlingen dit jaar meegedaan aan de vakoverstijgende projecten Radiolab en Movietrader. Bij Radiolab hebben de leerlingen in de ObA een workshop gevolgd waarbij ze leerden debateren over een actueel thema. Diezelfde middag hebben ze zonder pardon hun stem laten horen op AmsterdamFM. De uitzending is hier terug te luisteren.

IMG-20160104-WA0214.jpg

Tijdens Movietrader hebben de leerlingen een mediawijsheidsquiz gedaan. Ze hebben daardoor geleerd om veilig om te gaan met sociale media. 

IMG-20160104-WA0007.jpg