Maatschappijleer

Wat is maatschappijleer? In een jaar leer je van alles over dit vak en vooral de maatschappij waarin je woont. Hoe multicultureel is jouw klas en wat betekent dit eigenlijk voor later?  Je leert hoe de politiek in Den Haag, maar ook jouw gemeente werkt en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Wat betekent het eigenlijk om in een democratie te wonen en hoe werkt deze? Om dit van dichtbij te aanschouwen, ga je mee naar de Tweede Kamer in Den Haag en neem je een kijkje achter de schermen.

Bij het onderwerp Burgerschap ga je je verdiepen hoe jij iets bij kunt dragen aan de maatschappij. Misschien voor iemand in je eigen omgeving, maar je kunt ook een groter doel voor ogen hebben.

De actualiteiten volgen we in de klas door nieuws te volgen en te analyseren. Als het over de media en mediawijsheid gaat, komen er journalisten in de klas om over hun werk te vertellen, in het binnenland, en vooral het buitenland.

En tenslotte gaan we nader bekijken wat het leven in een rechtstaat betekent en hoe we in Nederland omgaan met criminaliteit. Dat sluiten we af met een bezoek aan de rechtbank!

IMG_1556.jpg

IMG-20160104-WA0091.jpg

Benieuwd naar meer foto's? Klik dan hier.