Reanimatieonderwijs redt het leven van een ouder!

Vorige week ontvingen wij geweldig nieuws:

“Beste mevrouw Tamis, mevrouw Rombouts en meneer Boeijen,

Een of twee jaar geleden hebben jullie op school een reanimeercursus georganiseerd, die ook zoonlief (vorig jaar eindexamen) heeft gevolgd. Ik wil jullie vertellen dat die FAN TAS TISCHE actie van jullie school betekent dat mijn man nu nog bij ons is!!!!

donderdag, 13 juli 2017

Anderhalve week geleden piepte hij er zomaar ineens bijna tussenuit, hartstilstand. Mijn zoon – de held! - is meteen gaan reanimeren, terwijl ik 112 belde. De politie was er goddank heel snel met een defibrilator en hebben het toen overgenomen. Vervolgens is het hele intensive care circus etc op gang gekomen. Inmiddels gaat het wonderbaarlijk goed met Bert, waarschijnlijk mag hij vandaag naar huis, en lijkt er helemaal geen blijvende schade te zijn.

We hebben begrepen dat met name die snelle start met reanimeren hier van absoluut doorslaggevend belang is geweest. Mocht dat niet of later gestart zijn, dan was er zeker hersenletsel geweest. Daar wil je toch niet aan wil denken.

Kortom: we vonden het Sweelinck al een ontzettend fijne school,  maar nu zijn we helemaal jubelend! Hou vooral die cursus op t lesprogram!

Heel, heel erg veel dank!

Hartelijke groeten,

Een moeder van een oud leerling”

Vanwege privacy hebben we de namen van het gezin eruit gehaald. Het Sweelinck neemt zijn verantwoordelijkheid om leerlingen meer te leren dan alleen de lesstof. Het reanimatieonderwijs is daar een goed voorbeeld van. Wij zijn dan ook ongelofelijk blij dat we op deze prachtige wijze invloed hebben gehad op het leven van bovenstaand gezin. Bovenal zijn we ongelofelijk trots op onze oud-leerling!