Nieuws

Repetitierooster klas 1-3 met alle lokalen

donderdag, 23 november 2017

Het overzicht van de repetitieweek is klaar: op welke dagen, in welke lokalen, met welke surveillanten en welke vakken gaat het gebeuren met welke klas. Heel veel succes allemaal!!!

Het grote overzicht van de repetitieweek november 2017

Vanaf vandaag zijn alle klassen uit leerjaar 1 t/m 3 naar de OBA geweest en hebben (bijna) alle leerlingen een boetevrije bibliotheekpas in hun bezit. De meeste kinderen hebben al een of meerdere mooie leesboeken geleend.

 De repetitieweek begint al snel. Zorg ervoor dat je je leesboek mee naar school neemt, zodat je kunt lezen als je eerder klaar bent met je toets. Je hoeft je nu niet meer te vervelen, maar kunt even heerlijk ontspannen met het boek dat je zelf hebt gekozen. En bedenk: met een kwartiertje lezen per dag, leer je 1000 nieuwe woorden per jaar. Mensen die veel lezen, zijn leesvaardiger, gelukkiger en succesvoller!

 

dinsdag, 14 november 2017
donderdag, 09 november 2017

Binnenkort is er weer een repetitieweek om de eerste schoolperiode af te sluiten.

Kijk hier beneden voor het overzicht van de leerstof voor leerjaar 1, 2 en 3 + de toetsenroosters.

 

Flink wat leerlingen van het Sweelinck College komen op de fiets naar school: heel sportief en gezond! Nu de dagen weer korter worden en het steeds vaker donker is op straat, is het belangrijk om goede fietsverlichting te hebben en goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Zo worden aanrijdingen voorkomen. De politie van Amsterdam gaat daarom binnenkort weer controles uitvoeren. Daarnaast wordt geadviseerd om je smartphone niet te gebruiken, terwijl je aan het fietsen bent. Lees hieronder de brief die de politie daarover heeft gestuurd.

woensdag, 01 november 2017

 

  • Wil je na schooltijd gratis twaalf tot twintig weken een sport uitproberen op school?
  • Toernooien en wedstrijden spelen tegen andere klassen, scholen en teams?

Ouderavond leerjaar 4

donderdag, 19 oktober 2017

Op donderdag 2 november is er een ouderavond voor de ouders van leerjaar 4.

De avond zal de ouders handvatten bieden bij het begeleiden van hun zoon of dochter om hun examen te behalen, en heeft als thema de growth mindset.

Ouders wordt getoond hoe het omzetten van gedachten en overtuigingen  een belangrijke factor is in het ontwikkelen van een growth mindset en ze ervaren hoe hun eigen mindset effect heeft op hun rol als ouder en begeleider.

De avond is van 19.30 tot 21.00 uur in lokaal 52.

Alle ouders zijn van harte welkom.

Soms is een leerling te laat op school of -na de pauze bijvoorbeeld- te laat in de les.

maandag, 25 september 2017

In de week van 25 september gaan alle klassen van leerjaar 2 op kamp naar boerderij De Arendhorst in Ommen. Meer informatie is te vinden in onderstaande documenten.

Nieuwe roosters

zondag, 24 september 2017

Op maandag 25 september gaan de nieuwe lesroosters in. Ze zijn te vinden onder de knop "Roosters" rechts bovenaan in de menubalk. 

Op 27 en 28 september zijn alle klassen uit leerjaar 1 op kamp naar Slagharen.

woensdag, 13 september 2017

A.s. dinsdag vindt er een ouderavond plaats op het Sweelinck College. Wij verwachten een hoge opkomst met veel betrokken ouders in de school!

donderdag, 07 september 2017

Er is vandaag een brief gemaild naar alle ouders/verzorgers van onze leerlingen over het verstrekken van gratis bibliotheekpassen door de OBA.

vrijdag, 01 september 2017

Aanmelden leerjaar 3 kan nog! 

vrijdag, 01 september 2017

In de Nieuwsbrief vind je allerlei informatie over het begin van schooljaar 2017-2018.