Nieuws

Klassen leerjaar 3 gaan op reis!

maandag, 23 april 2018

Van maandag 23 t/m donderdag 26 april gaan de klassen 3A, 3B en 3C naar Berlijn.

3D, 3E, 3F en 3G gaan naar Parijs. 

Lees het Boekje Parijs dan wel het Boekje Berlijn voor alle belangrijke informatie, het programma, wat je allemaal wel en niet juist niet moet meenemen en de belangrijkste afspraken.

Alternatief programma leerjaar 3

zondag, 22 april 2018

Voor de leerlingen uit leerjaar 3 die niet mee kunnen naar Berlijn of Parijs is er een alternatief programma opgesteld.

Aanmelden voor de brugklas kan nog steeds

vrijdag, 06 april 2018

Alle aankomende brugklassers opgelet! Het Sweelinck heeft voor volgend schooljaar naast twee plekken voor havo-leerlingen ook nog plaats voor mavo-leerlingen.

Lenteschool leerjaar 3

donderdag, 22 maart 2018

Wegens groot succes vorig jaar wordt ook in de eerste week van de aankomende meivakantie een lenteschool voor leerlingen uit leerjaar 3 georganiseerd. Gratis en voor niks! Lees meer informatie in de brief die hierover naar de ouders is verstuurd.

Klas 1 en 2 zijn afgelopen week intensief bezig geweest met zwerfvuil in en rond school. Klas 1 is vooral praktisch aan het werk gegaan en klas 2 heeft aan het managementteam een aantal praktische oplossingen voorgelegd om zwerfvuil in en rondom de school aanzienlijk te beperken.

Het was leuk en inspirerend om mee te maken hoe leerlingen (bijvoorbeeld Taha en Hassan, maar ook Aya en Iliana) zich van hun inventiefste kant lieten zien.

Klas 1C heeft als beste opgeruimd op het Museumplein en krijgt daarvoor een kleine beloning. Ze maakten zelfs schoon op plekken (de grote bloempotten bij het Stedelijk Museum) waar anders niemand komt!

Khadija Arib in gesprek met de Leerlingenraad

maandag, 12 maart 2018

Op vrijdag 9 maart vond er een speciale zitting van de Leerlingenraad plaats met als gast de Voorzitter van de Tweede Kamer mevrouw Khadija Arib. Zowel de leerlingen als mevrouw Arib waren zeer enthousiast over de ontmoeting. Er werd onder meer gesproken over hoe belangrijk het is dat je je mening uit in alle vrijheid die we in Nederland hebben en dat het in andere landen zoveel slechter is gesteld daarmee.

Leerlingen vroegen mevrouw Arib hoe het voelt om als vrouw en zelfs als vrouw van Marokkaanse afkomst de baas te zijn in de Tweede Kamer en ook hoe het is om met Wilders om te gaan.

Mevrouw Arib vertelde dat ze heel hard heeft moeten werken om de positie te bereiken die ze nu heeft, maar dat het dus wel kán in Nederland. Er zijn kansen, die moet je grijpen en dan moet je ervoor gaan en je niet af laten leiden. Ze vertelde over samenwerking met andere partijen, ook al ben je het niet eens met elkaar op alle punten. En dat meneer Wilders en zij uitstekend met elkaar om gaan. Ze is ook voorzitter van hém en er zijn mensen die op hem hebben gestemd en dat respecteert ze, omdat het zo werkt in een democratie. Ze vindt het juist mooi dat er zoveel verschillende partijen in de Tweede Kamer zitten, want voor haar is dat een teken van de verscheidenheid in Nederland en die wordt weerspiegeld in de volksvertegenwoordiging.

De bijeenkomst was zeer geanimeerd en duurde wel anderhalf uur. Na afloop was er nog tijd voor een groepsfoto en selfies.

selfie

selfie 2

IMG 20180309 WA0000

dinsdag, 20 februari 2018

Ben je op zoek naar een kleine, gezellige Havo/Mavo-school

in het centrum van Amsterdam

goed bereikbaar met het openbaar vervoer

waar je als ondernemende leerling helemaal uit de verf komt?

dinsdag, 20 februari 2018

Deze week hebben verschillende klassen uit leerjaar 3 meegedaan aan de Poëzierevue door een gedicht te schrijven over de Februaristaking in 1941.

zondag, 11 februari 2018
Heb je na een bezoek aan het Sweelinck tijdens de Open Dagen belangstelling om bij ons op school te komen? Zou je nog meer willen weten over hoe het er aan toe gaat en hoe het voelt om echt les te krijgen bij ons?
Kom dan a.s. woensdag, op 14 februari, naar onze Open Lesjesmiddag! 
 
zondag, 11 februari 2018

Op vrijdag 16 februari vindt het jaarlijkste Valentijnschoolfeest van het Sweelinck plaats. 

Alle informatie is te lezen in de brief die daarover vorige week is verzonden naar de ouders/verzorgers. Alle leerlingen uit alle leerjaren zijn welkom. Geen introducees.

Voorlichting pakketkeuze leerjaar 3

donderdag, 11 januari 2018

Op donderdag 18 januari vindt de jaarlijkse voorlichting plaats voor ouders en leerlingen uit leerjaar 3 over de pakketkeuze. Het is erg belangrijk dat alle leerlingen met hun ouders aanwezig zijn.

De presentatie wordt twee keer gegeven door onze schooldecaan Mw. Bani, die ook eventuele vragen zal kunnen beantwoorden.  

Let svp op hoe laat welke klas verwacht wordt, want niet alle klassen kunnen tegelijkertijd ontvangen worden. Dat zou veel te druk en massaal worden en de bedoeling is dat iedereen voldoende aandacht kan krijgen.

18.30 uur: de presentatie voor klas 3A, 3B, 3C en 3D 

19.30 uur: de presentatie voor klas 3E, 3F en 3G 

Het is uitermate belangrijk dat alle ouders en leerlingen deze avond aanwezig zijn, aangezien de gegeven informatie nodig is om tot een goede pakketkeuze te komen. We hopen u allemaal te zien!

 

zondag, 17 december 2017

Traditiegetrouw bestaat de laatste schoolweek van het jaar uit projectonderwijs. Met onder andere behulp van externe organisaties is een programma ontwikkeld, waarbij de leerlingen hun kennis gaan verdiepen buiten het klaslokaal. Zie hieronder voor meer informatie over de dagen, de tijden en de locaties per leerjaar. Meer details zijn te verkrijgen maandagmorgen op school en via een mail die is verstuurd aan ouders/verzorgers. De leerlingen hebben afgelopen week ook informatie meegekregen. Op vrijdagmorgen is er van 11.00 - 13.00 uur Kerstontbijt. Veel plezier!

Vandaag ijsvrij vanaf 12.45 uur

maandag, 11 december 2017

Alle lessen vanaf 12.45 uur vervallen in verband met de verwachte sneeuwval en de aangekondigde code rood. De school zal vanaf 14 uur gesloten zijn. Wel thuis allemaal!

vrijdag, 08 december 2017

Op donderdag 14 december is er voor ouders/verzorgers gelegenheid om een 10-minutengesprekje met de vakdocent van hun kind te voeren. Deze gesprekjes zijn nadrukkelijk niet bedoeld als mentorgesprekken, maar gaan alleen over het vak dat gegeven wordt. Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van een 10-minutengesprekje (via Magister) dan vindt u hieronder een beknopte instructie.

Schaatsdag 1 december

dinsdag, 28 november 2017

sinterklaas 16163

Beste leerlingen van het Sweelinck college,

op vrijdag 1 december zullen we gaan schaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. We gaan met de gehele school. Je kunt met eigen vervoer naar de schaatsbaan komen, je hoeft dus niet eerst te verzamelen op school.

Tijdstip:

  • Leerjaar 1 en 2: 11:00u aanwezig en melden bij de mentor.
  • Leerjaar 3 en 4: 11:15u aanwezig en melden bij de mentor.

Adres:

Jaap Edenbaan, Radioweg 64 Amsterdam. Met het openbaar vervoer is de Jaap Edenbaan onder andere te bereiken met tram 9 (vanaf halte Kruislaan is het 5 minuten lopen) en bussen 40, 41 en 65. Zorg dat je op tijd vertrekt van huis.

  • 13:15u moeten leerjaar 3 en 4 de schaatsen weer inleveren (absoluut niet eerder!) en mag je gaan. Je bent verplicht je af te melden bij je mentor.
  • 13:45u moeten leerjaar 1 en 2 de schaatsen weer inleveren (absoluut niet eerder!) en mag je gaan. Je bent verplicht je af te melden bij je mentor.

Het zal een gezellige dag worden. We zullen we ons echter wel aan een aantal regels moeten houden:

1 Je moet handschoenen aan: dit is verplicht! Neem ze dus mee. Geen handschoenen is niet schaatsen. Zie punt 8.

2 Op en om de baan gedragen we ons netjes. Als je een probleem hebt ga je naar een van de begeleidende docenten. Afval gooi je in de afvalbakken.

3 Ga niet op de binnenbaan schaatsen. Deze is voor wedstrijdschaatsers.

4 Met schaatsen aan alleen op de rubbermatten lopen of op het ijs. Met schoenen aan niet op het ijs komen.

5 Belangrijke spullen liever niet meenemen maar als je ze bij je hebt, kun je ze bewaren in een kluis van de Jaap Edenbaan (kost 50 cent, dat geld krijg je niet terug!).

6 Neem wat te eten en te drinken mee.

7 Aanwezigheid is verplicht. Als je niet kunt meedoen vanwege een blessure dan neem je een briefje mee met handtekening van je ouders.

8 Leerlingen zonder briefje die om onduidelijke redenen niet schaatsen worden weggestuurd en moeten maandag 4 december nakomen na schooltijd.

Rest ons nog om je een hele leuke schaatsdag te wensen.

schaatsen